Az aminosavakat gyakran a fehérjék építőköveinek is nevezik. Olyan vegyületek, amelyek kritikus szerepet töltenek be szervezetünkben. Olyan létfontosságú folyamatokhoz van rájuk szükséged, mint a fehérjék, hormonok és neurotranszmitterek építése. Az aminosavak... Tovább olvasom
Az aminosavakat gyakran a fehérjék építőköveinek is nevezik. Olyan vegyületek, amelyek kritikus szerepet töltenek be szervezetünkben. Olyan létfontosságú folyamatokhoz van rájuk szükséged, mint a fehérjék, hormonok és neurotranszmitterek építése. Az aminosavak a fehérjében gazdag élelmiszerekben, például a húsban, a halban és a szójában koncentrálódnak. Számos tényezőtől függően esszenciális, feltételesen esszenciális vagy nem esszenciális kategóriába sorolják őket.
A glicin úgynevezett aminosav (nem esszenciális), amelyet a szervezet önmaga számára csak kis mennyiségben képes előállítani. A glicin segít a szervezetnek a glikogén és a zsírok szállításában, lebontásában, ezzel növelve...
A glicin úgynevezett aminosav (nem esszenciális), amelyet a szervezet önmaga számára csak kis mennyiségben képes előállítani. A glicin segít a szervezetnek a glikogén és a zsírok szállításában, lebontásában, ezzel növelve...